У Києві від світла відключатимуть більше будинків: роз’яснення ДТЕК

Блекаут Київ відключення світла електроенергія ДТЕК Фото: УНІАН | 750 будинків у Києві внесено до списків на відключення світла

У компанії взялися за будинки, в яких раніше не вимикали світло, оскільки вони знаходяться на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури. Усього список розширили на 750 будинків.

Related video

У Києві до списків відключення світла внесли 750 додаткових житлових будинків. Про це повідомляє пресцентр ДТЕК «Київські електромережі».

За даними компанії, до списків на відключення світла в Києві внесли 750 додаткових житлових будинків, які раніше не підпадали під жорсткі обмеження. Зазначені будівлі, як стверджують у ДТЕК, заживленні за тими самими лініями, що й об’єкти критичної інфраструктури.

«Для справедливих та рівних умов електропостачання та відключення всіх клієнтів, ДТЕК провів технічну роботу з оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури і, де це було можливо, створив для житлових будинків альтернативну схему надання світла. Тепер 750 додаткових будинків відключатимуться на рівних умовах з іншими, що дозволить знизити тривалість відключення для всіх мешканців Києва», — йдеться у повідомленні компанії.

У ДТЕК стверджують, що раніше під відключення світла у Києві не потрапляли великі насосні, котельні станції та медичні установи. Винятки також застосовувалися для 1497 житлових будинків. Станом на 30 листопада, 750 багатоквартирних будинків у Києві відтепер підпадатимуть під екстрені та стабілізаційні відключення світла.

Для 747 будівель ДТЕК, що залишилися, поки не може змінити наявну схему електропостачання і вони будуть підключені до тих же ліній, що і об’єкти критичної інфраструктури.

Зазначимо, що у Києві планують перейти до ручних відключень електроенергії. За даними компанії YASNO, при такому способі без світла залишатимуться багатоквартирні житлові будинки, які підключені до ліній об’єктів критичної інфраструктури.

Також повідомлялося, що в Україні проводитимуться перевірки дотримання графіків відключення світла. Моніторинги, в яких будуть задіяні співробітники СБУ та «Укренерго», триватимуть до кінця дії воєнного стану.

Новости Украины