Юні кам’янчанки – призери Міжнародного конкурсу мистецтв

23-25 ​​вересня відбувся VIII Міжнародний багатожанровий двотуровий конкурс мистецтв «Чорноморські вітрила» (Одеса). Засновник конкурсу Національна всеукраїнська музична спілка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

До складу журі увійшли провідні фахівці у сфері культури, піаністи вищої категорії Лариса Волошина (Україна, м.Запоріжжя), Ігор Грузін (Україна, м.Дніпро), Олена Туріна (Україна, м.Київ), Михайло Левандовський (Україна,м. Харків), Ілля Улянов (Бельгія, м. Ватерлоо), Дмитро Сухов (КНР, м. Шанхай).

Конкурс проводився для збагачення та розвитку традицій інструментального мистецтва, розширення спектру музичних напрямів, музичного виконавства в Україні та за її межами, популяризація найкращих музичних зразків композиторів-сучасників.

Учні Художньої школи №2 взяли участь у конкурсі та отримали наступні результати:

— Гузь Варвара – лауреат ІІІ ступеня, номінація «Інструментальний жанр. Фортепіано», вікова категорія 7-8 років;

— Палієвець Марія – лауреат ІІ ступеня, номінація «Найкраще виконання твору сучасного українського композитора», вікова категорія 11-12 років.

У рамках конкурсу відбувся Всеукраїнський семінар з підвищення кваліфікації викладачів – майстер-класи, методичні доповіді та новітні розробки від членів журі та провідних викладачів на тему «Музична педагогіка та художня освіта в дистанційних умовах воєнного стану, психологічні аспекти, мотивація, особливості репертуару. Викладач Зубріліна Ксенія отримала сертифікат підвищення кваліфікації на 24 години.

Джерело

Новости Украины