В ДТЕК розповіли про «нестандартні рішення» для відновлення ТЕС

В ДТЕК розповіли про "нестандартні рішення" для відновлення ТЕС

Фото: ДТЕК Цьогоріч ситуація більш критична, ніж минулого року, заявили у ДТЕК

Зараз в Україні зруйнована дуже велика кількість енергоблоків, через що цьогоріч ситуація більш критична, ніж минулого року, підкреслили в енергокомпанії.

Для відновлення пошкоджених рашистами енергетичних об’єктів владі України та енергетикам наразі доводиться шукати досить нестандартні рішення. Зокрема, зараз у Східній Європі розбирають на запчастини електростанції, які вже не працюють. Про це 20 травня в ефірі 5 каналу заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

«Там дуже схожа технологія. І ми зараз працюємо разом з міністерством для того, щоб демонтувати обладнання, хай не нове, але працююче, з тих станцій в Східній Європи, які ще залишилися», — сказав він.

Сахарук акцентував, що зараз в Україні зруйнована дуже велика кількість енергоблоків, через що цьогоріч ситуація більш критична, ніж минулого року.

«Обладнання дуже сильно пошкоджене, в деяких випадках зруйноване. Говорячи про теплову генерацію в цілому, знадобиться багато часу для того, щоб відновити пошкоджене», — сказав він.

Нагадаємо, на початку травня генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв повідомляв, що з лютого 2022 року лише теплоелектростанції ДТЕК Енерго були атаковані майже 180 разів. В середині травня вже Дмитро Сахарук повідомив, що рашисти повторно обстрілюють об’єкти енергетичної інфраструктури. Через брак електроенергії в Україні наразі застосовують аварійні та планові відключення електроенергії.

Джерело

Новости Украины