В рамках програми «Велике будівництво» передбачені будівництво й реконструкція спортивних об’єктів

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха сьогодні,  19 січня, відбулася нарада з питань будівництва й реконструкції спортивних об’єктів у 2022 році в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

До наради долучилися заступник міського голови Анатолій Васюк, начальник управління молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації Наталія Власова, представники відповідних підрозділів облдержадміністрації та міської ради.

Наталія Власова повідомила, що у рамках програми Президента України «Велике будівництво» новою ініціативою визначено реконструкцію відповідних об’єктів в  Запорізькій області. До переліку закладів Запорізької області, які були включені до зазначеної програми, увійшли об’єкти 8 ДЮСШ та 1 спортивного ліцею.

Також передбачено будівництво  нових  об’єктів, серед яких:

легкоатлетичний стадіон;

центр водних видів спорту;

спортивний комплекс ангарного типу;

спортивний комплекс для ігрових видів спорту.

Проєктно-конструкторська документація проходить експертизу, вже отримано позитивний експертний висновок на проєктування 5 об’єктів комунального закладу «Запорізька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю» Запорізької обласної ради та 3 об’єктів комунального закладу «ОСДЮСШОР з футболу «Металург» Запорізької обласної ради. Об’єкти зазначених комунальних закладів готові до будівельних робіт.

Учасники наради також обговорили зведення мультифункціональних майданчиків для активного відпочинку всіх верств населення.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух, всі проєкти мають задовольняти сучасним умовам і вимогам, відповідати потребам спортсменів та тренерів, бути зручними, щоб запоріжці мали можливість тренуватися в гідних умовах. 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины