В список “забороненої” літератури в так званій “ЛНР» потрапила книга вінницької письменниці

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Колаж: Суспільне

Міністерство освіти і науки ЛНР створило список літератури, яку рекомендують вилучати з бібліотек та ховати у мішки. До переліку потрапила книга "Загублений між війнами" письменниці з Вінниці Наталки Доляк.

Список книг опублікував у своєму телеграм-каналі головний редактор видання "Трибун" Олексій Артюх.

Як розповіла Суспільному письменниця Наталя Доляк, про те, що її книга потрапила до списку "заборонених" в "ЛНР" дізналась із соціальних мереж.

"Дещо здивувалася, що книжка, видана у 2015-му опинилась в бібліотеках "ЛНР". Тішусь, що для цих негідників моя книга – зброя проти їхнього "руського міра", – зазначила письменниця.

Крім того, що потрапило до переліку (365 книг), окупанти вимагають позбутися літератури на тему Голодомору, методичок, довідників з історії України та дитячих коміксів.

Такі видання мають скласти окремо в ящики чи мішки та опечатати.

"З метою організації подальшої процедури списання зазначеної літератури необхідно підготувати Акти про списання, що включають такі відомості: інвентарний номер та шифр зберігання документа, короткий бібліографічний опис, ціну, зафіксовану у формі індивідуального обліку документів (у грн.) та загальну вартість виключених документів", – йдеться у розпорядженні Міністра науки і освіти так званої "Луганської народної республіки".

Новости Украины