ВАКС арештував ексголову ДФС Насірова. Може вийти під заставу у 523 млн грн


ВАКС арештував ексголову ДФС Насірова. Може вийти під заставу у 523 млн грн

Роман Насіров (фото — Андрій Гудзенко/LIGA.net)

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду за клопотанням НАБУ та САП обрала запобіжний захід колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Про це повідомляє пресслужба САП.

Суддя, заслухавши учасників процесу, частково задовольнила клопотання та застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 17 грудня 2022 року з альтернативою внесення 523,2 млн грн застави.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

У САП пояснюють, що у разі внесення застави на Насірова буде покладено низку процесуальних обов’язків: прибувати до детектива, прокурора та до суду за першим викликом, не виїжджати з Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон, носити електронний браслет.

Читайте також «Схема давала $1,2 млрд на рік». Що відомо про корупційну справу ексголови ДФС Насірова

За версією слідства, голова ДФС України за допомогою свого радника протягом 2015-2016 років отримав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн неправомірної вигоди за забезпечення відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам понад 3,2 млрд грн.

  • Колишній глава ДФС є фігурантом ще однієї кримінальної справи НАБУ. Його судять за звинуваченням у причетності до «газової схеми Онищенка» та заподіяння шкоди державі на 2 млрд грн.
  • 18 жовтня Насіров та Бахматюк отримали підозри у хабарництві.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Джерело

Новости Украины