Вбивство пари підлітків із Золочева: поліція завершила розслідування

Фото умовне / з відкритих джерел

Станом на 30 липня слідчі завершили досудове розслідування вбивства двох підлітків із Золочева та скерували на розгляду суду обвинувальний акт. У скоєнні злочину підозрюють трьох місцевих мешканців. 

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини. Вбили 16-річну дівчину та 17-річного юнака із Золочева. До скоєння злочину причетні мешканці Золочева, віком 18 та 19 років та їх 17-річний спільник – львів’янин. У лісі біля села Підгірці вони викопали яму, приготували знаряддя скоєння злочину та легкозаймисту рідину для спалювання тіл. Після цього заманили юнака та дівчину у ліс, забили їх битою до смерті, тіла скинули у яму, підпалили та закопали.

Відомо, що зловмисників також підозрюють у торгівлі наркотиками та втягненні неповнолітнього у злочинну діяльність.

Досудове розслідування завершили, обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваним – позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Слідчі повідомили 19-річному хлопцю про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.304 (Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.307 (Незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечних наркотичних засобів) Кримінального кодексу України та п.п.1, 9, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

18-річному спільнику, також жителю району, слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.307 (Незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечних наркотичних засобів) Кримінального кодексу України та п.п.1, 9, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

17-річному львів’янину слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.п.1, 9, 12 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з метою приховати інший злочин) Кримінального кодексу України.

Читайте також: В Україні жителі просять відмінити обов’язкову військову службу, — ПЕТИЦІЯ

За даними пресслужби поліції Львівщини

Источник

Новости Украины