Вердикт суду: Принцу Гаррі відмовлено у поліцейській охороні

Основні деталі

За рішенням виконавчого комітету захисту громадських і королівських діячів представникам поліції Лондона було заборонено здійснювати охорону Герцога Сассекського, його дружини та дітей. Принцу Гаррі також заборонили оплачувати охоронні послуги представникам правоохоронних органів.

Ухвалене рішення не влаштувало Герцога Сассекського, і він зробив спробу оскаржити його в суді. Заклик Виконавчого комітету він вважав порушенням його прав. Однак результат судового засідання виявився не на користь принца.

Під час процесу в Королівському суді лондонський суддя Чемберлен виніс вердикт, який не влаштував позивача. Принцу в законному порядку заборонили домагатися перегляду чинного рішення, згідно з яким його позбавили захисту з боку правоохоронних органів Лондона.

Багато юристів, які співпрацюють із британським Міністерством Внутрішніх справ, впевнені, що несправедливо буде, якщо найбагатші представники суспільства отримають можливість платити поліцейським за охоронні послуги, «купуючи» тим самим власну безпеку. Більш детально можна прочитати за посиланням на новину.

Інцидент із Герцогами Сассекськими

Раніше повідомлялося, що принц Гаррі зі своєю дружиною через настирливі переслідування папараці могли загинути. Однак, за версією фотоагентства Backgrid USA інцидент був не настільки драматичним, як його намагалося описати подружжя Сассекських.

Випадок, про який йшлося, стався під час поїздки подружжя Сассекських до Нью-Йорка, куди вони приїхали на запрошення організації «Ms Foundation Women of Vision». Після благодійного вечора, на якому герцогиня отримувала нагороду, за подружжям влаштували автомобільну гонитву кілька досить агресивних папараці.

Як повідомляє https://meta.ua/uk/, Принц Гаррі з дружиною намагалися відірватися від погоні протягом двох годин. За цей час на дорозі було багато небезпечних ситуацій, які могли призвести до зіткнення з іншими учасниками дорожнього руху і навіть пішоходами. Під час перегонів також могли постраждати двоє поліцейських нью-йоркської поліції.

Для Гаррі та Меган це був перший вихід у світ після церемонії коронації Чарльза III. Після цього в мережі почали поширюватися фото подружжя, отримані представниками ЗМІ в незаконний спосіб.

Цей інцидент нагадав випадок, який призвів до загибелі принцеси Діани. Мати принца Гаррі розбилася під час автокатастрофи, що трапилася 1997 року через тривале переслідування папараці.

Новости Украины