Верещук закликала російських омбудсменів надати Україні список депортованих дітей

Верещук закликала російських омбудсменів надати Україні список депортованих дітей

Фото: t.me/vereshchuk_iryna

Російська сторона має передати Києву списки всіх українських дітей, яких примусово вивезли із нашої країни на територію Росії. Про це йдеться у заяві міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

— Публічно звертаюся до російського уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової та російського уповноваженого з прав дітей Марії Львової-Бєлової. Пропоную невідкладно передати українській стороні списки всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – написала Верещук у своєму Телеграм-каналі.

Міністр закликала Росію надати списки всіх дітей, які станом на 24 лютого 2022 року були громадянами України, перебувають на тимчасово окупованих територіях України та вивезені на російську територію.

З початку війни російські війська вивезли із нашої країни тисячі неповнолітніх громадян. Із них вдалося повернути на батьківщину лише 300 дітей. 17 березня суд Гааги видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та російського дитячого омбудсмена Марії Львів-вої Бєлової. Таким чином, МКС офіційно визнав їх підозрюваними у викраденні українських дітей.

 

Джерело

Новости Украины