Зеленський про санкції: Міста Сирії російські бомби руйнували так само, як і українські міста

Зеленський про санкції: Міста Сирії російські бомби руйнували так само, як і українські міста

Україна ввела санкції проти 400 громадян та компаній Росії, Ірану та Сирії, які виробляють зброю для терору проти України та допомагають розпалювати агресію. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

– Є нові санкції РНБО. Понад 400 осіб та компаній. Більшість із них – російські. Це ПВК держави-терориста. Але це іранські, сирійські особи, ті, хто допомагає терору. Українські санкції – це частина глобального тиску на Росію. Усіх, хто виробляє зброю для терору проти України, хто допомагає Росії розпалювати агресію, зокрема, забезпечуючи «Шахедами», хто підтримує російську руйнацію міжнародного права, можуть бути лише маргіналами для миру, — сказав президент.

У своєму зверненні Зеленський нагадав, що російський терор зазнав і народ Сирії. При цьому Росія залишилася безкарною.

— Народ Сирії не отримав належного міжнародного захисту, і це дало відчуття безкарності Кремлю та його спільникам. Міста Сирії російські бомби руйнували так само, як і наші українські міста. Саме у цій безкарності – значна частина нинішньої агресивності Кремля. Коли український народ захистить себе, коли на нашій землі буде відновлено силу Статуту ООН, силу справедливості, це дасть гарантії миру і для багатьох інших частин світу, — підкреслив він.

18 березня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким набрав чинності рішення РНБО про санкції. До списку потрапили 300 фізичних та 141 юридична особа. Серед них – лідер Сирії Башар Асад, прем’єр-міністр країни Хусейн Арнус та міністра закордонних справ Фейсал аль-Мікдад.

Джерело

Новости Украины