Ветерани з Чернігова Євген Смага і Владислав Шатіло встановили світовий рекорд зі стронгмену у складі збірної України

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Влад Шатіло

Ветерани з Чернігова Євген Смага і Владислав Шатіло у складі збірної України встановили світовий рекорд зі стронгмену під час міжнародного спортивного фестивалю Арнольда Шварценеггера Arnold Classic EuropeArnold Classic Europe – міжнародний спортивний фестиваль, заснований у 2011 році Арнольдом Шваценеггером. Він відбувається у Мадриді. Щорічно участь у змаганнях беруть тисячі спортсменів із понад 50 країн світу.. Рекордсмени перемістили вантажівки на 20 метрів 30,6 секунди.

Про це Суспільному повідомив один з учасників Євген Смага.

Змагання проходили 15 жовтня у Мадриді.

Ветерани з Чернігова Євген Смага і Владислав Шатіло встановили світовий рекорд зі стронгмену. ФОТО: Влад Шатіло

За словами спортсмена, восьмеро ветеранів протягнули канатом в упорі сидячи чотири вантажівки загальною масою 35 тонн.

Збірна України зі стронгмену. ФОТО: Влад Шатіло

Нагадаємо, Євген Смага — один з учасників групи українських ветеранів, які на протезах піднялися в гори, щоб зібрати гроші для своїх підрозділів, які залишаються на передовій.

Владислав Шатіло, учасник змагань "Ігри воїнів". Пішов у зону АТО, щойно йому виповнилося 18 років. Перша ротація була у вересні 2014. А у 2019 отримав травму ноги.

Під час змагань у США чоловік здобув дві золоті медалі: одна з пауерліфтингу, друга – з веслування на тренажері на дистанції чотири хвилини та бронзову медаль на дистанції одна хвилина.

Детальніше розповідаємо у відео:

У вересні 2022 року Шатіла нагородили почесною відзнакою та грамотою від начальника 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого.

Новости Украины