«Ви бороните нашу землю вдень і вночі»: Зеленський прибув з візитом на Донбас і звернувся до воїнів ЗСУ в день їхнього свята. Відео

Президент України Володимир Зеленський 6 грудня прибув на Донбас. З околиць Слов’янська Донецької області він привітав українських захисників із Днем Збройних сил України.

Відео дня

Відеозвернення Зеленського було оприлюднено в офіційному Telegram-каналі (щоб подивитися, доскрольте новину до кінця). «Від щирого серця, від імені України я вітаю вас з великим святом, з цим великим днем, Днем Збройних сил України», – звернувся глава держави до воїнів ЗСУ.

Він додав, що з року в рік ці слова привітання звучать із різних міст нашої держави, «і завжди ми згадуємо наших загиблих Героїв, усіх, хто віддав життя за Україну». Світлу пам’ять загиблих воїнів ЗСУ Зеленський закликав вшанувати хвилиною мовчання.

«Дорогі захисники, три десятиліття, вісім років, дев’ять місяців, 285 днів ви бороните нашу державу, рідну землю. І вдень, і вночі, і в мороз, у будні та свята – ми завжди пам’ятатимемо про ваш подвиг, завжди допомагатимемо вашій роботі і вклонятимемося перед вашою силою щодня», – сказав президент.

Він додав, що традиційно зустрічає День ЗСУ на передовій із бійцями на Донбасі. Зона бойових дій стала більшою, боротьба – важчою, ціна – вищою, сказав гарант.

«Але є те, що залишається незмінним, сталим, сталевим: ваша відвага, ваша витримка, ваша воля, а значить, наша свобода. Ваша незламність – а значить, наша незалежність, ваша звитяга і наша вдячність за це», – заявив Зеленський.

Глава держави запевнив, що українці обов’язково відзначатимуть День ЗСУ на вільній землі під мирним небом, у центрі столиці України на Майдані Незалежності – «шлях туди лежить через інші наші площі та вулиці, інші наші міста та села».

«Стійко і самовіддано ви прокладаєте цей складний шлях через звільнення центра, півночі, півдня, сходу нашої держави, через звільнення наших прекрасних міст – Ірпінь, Бородянка, Буча, через Бахмут, Ізюм, Балаклію, Херсон, Харків і площу Свободи, Краматорськ і площу Миру», – сказав Зеленський.

За його словами, «шлях до Майдану Незалежності та нашої волі» безперечно також лежить через Донецьк, Луганськ і Крим.

«Усі наші думки про це, всі наші молитви про це, всі мої слова подяки вам за це. За все, що ви зробили, за все, що ви робите, за все, що ви обов’язково зробите. Повертайтесь живими. Слава Україні! Слава Збройним силам України! Слава Вам, наші захисники та захисниці!», – звернувся президент до ЗСУ.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 6 грудня відзначається День Збройних сил України. Саме цього дня 1991 року депутати Верховної Ради ухвалили закон про ЗСУ.

Зазначимо, в Кремлі на питання про те, коли президент РФ Володимир Путін відвідає окупований Донбас, обіцяють, що це станеться «з часом». Очевидно, російський лідер зі страху не наважується на поїздку в зону бойових дій.

Зате напередодні він проїхався автівкою по Кримському мосту, а після вибухів на російських авіабазах зібрав нараду з членами Ради безпеки РФ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що дев’ять місяців тому президент Росії жадав знищити Україну за лічені дні, а сьогодні він щасливий водити машину по незаконному мосту. ЗСУ продовжать робити все, щоб апетити Путіна продовжували знижуватися, заявив Кулеба.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины