Відключення електрики у Чернівцях: як формують перелік об’єктів критичної інфраструктури

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Центр Чернівців під час відключення світла. Фото: Instagram/didrux

У Чернівцях міськрада формує перелік об'єктів критичної інфраструктури, який передає на розгляд до обласної військової адміністрації. Після цього ОВА затверджує список та надає його обленерго.

Про це на пресконференції 9 грудня повідомив міський голова Роман Клічук.

За його словами, до переліку включили котельні, які опалюють дитсадки в центрі міста, ЦНАП, казначейство та департамент соцзахисту. Останні дві установи під час відключень електрики не встигали проводити виплати.

Протягом дня не вимикатимуть міську дитячу поліклініку, діагностичний центр і протитуберкульозний диспансер. Вони належать до критичної інфраструктури, втім їх зможуть вимикати після закінчення робочого дня.

Також вночі не вимикатимуть котельні в житловому комплексі "Зоряний" та на вулиці Кишинівській, які працюють виключно на електриці, повідомив Клічук.

"Список об'єктів критичної інфраструктури буде змінюватися — доповнюватися чи відніматися. Наразі ми говоримо з обленерго, щоб котельні не вимикали надовго в районах, де найбільше відключень світла", — розповів Клічук.

Що відомо

  • У Чернівецькій області змінили графіки вимкнення світла — кількість груп збільшили до 18-ти. Чернівці виокремили як окремий блок, де є шість груп (від 13 до 18 групи).
  • 5 грудня в регіоні запровадили екстрені відключення електрики після ракетного удару РФ по об'єктах критичної інфраструктури. Того ж дня в області повернулися до погодинних графіків відключень.

Новости Украины