Відвар із шипшини та вітамінізовані корми: як вінницький зоопарк готується до зими

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Відвар із шипшини та вітамінізовані корми додали до раціону усіх тварин у Подільському зоопарку з листопада. Фото: Суспільне

Відвар із шипшини та вітамінізовані корми додали до раціону усіх тварин у Подільському зоопарку з листопада. А ще фрукти та овочі. Це, аби тварини не голодували і до морозів набрали масу. Говорить доглядачка за тваринами Тетяна Гончарук.

Фото: Суспільне Вінниця

Також у зоопарку для теплолюбивих мешканців, таких як примати, сурікати, пелікани, антилопи, кани та страуси, – утеплюють вольєри. Про це Суспільному розповів директор зоопарку Євген Ткачик.

"На данний час ці зимівники, практично підготовлені, встановлено два види опалення електро і парове", – каже Євген Ткачик.

"Рекомендована температура повітря не нижча +10"

Фото: Суспільне Вінниця

Зараз у зоопарку триває будівництво зимівника для ягуара на кличку "Джекі". Його евакуювали з Одещини на початку квітня. У вольєрі хижака буде бомбосховище, три види опалення, вентиляція, водогін та каналізація, а ще басейн і пальми, – каже Євген Ткачик.

Фото: Суспільне Вінниця

я тварина з під Америки, у них має бути температура не нижче +10. Тварина буде знаходитися в зимівнику, але через великі вікна відвідувачі зможуть його бачити", –розповідає Євген Ткачик.

Облаштовувати зимівник для ягура розпочали два місяці тому. Уже залили фундамент, зробили підвальне приміщення з залізобетону, – каже будівельник Анатолій.

Фото: Суспільне Вінниця

Проєктна вартість вольєра понад 12 мільйонів гривень, – каже директор Євген Ткачик. Його будівництво та облаштування планують завершити до червня 2023 року. А поки ягуар зимуватиме у тимчасовому.

"Йде зима і тваринам необхідні вітаміни"

Теплий чай із шипшини та липи наливає папугам доглядачка за тваринами Тетяна Гончарук. Суспільному розповідає, відвар із шипшини у раціоні усіх тварин Подільського зоопарку з листопада.

Корми теж дають вітамінізовані, а ще фрукти та овочі, – каже Тетяна Гончарук. Це, аби тварини не голодували, і до морозів набрали масу.

"Зараз збільшили кількість сіна, люцерку даємо, вона з вітамінами, попугаям даю зелень, салати, яблука, моркву", – розповідає Гончарук.

Фото: Суспільне Вінниця

Позаяк в осінньо-зимовий період тварини лягають спати рано, графік роботи Подільського зоопарку змінено. Тепер на відвідувіачів тут чекають з 9 до 17:00

Новости Украины