Наступив на міну: вінницькі поліцейські допомогли пенсіонеру на Харківщині

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Нацполіція

Вінницькі поліцейські врятували пенсіонера, який наступив на протипіхотну міну. Це сталося на Харківщині, де зведений загін правоохоронців перебуває у відрядженні. Про це йдеться на сторінці Нацполіції області.

Самотній пенсіонер вирощував для себе городину на невеличкому шматку землі неподалік квартири. Територія ще не була обстежена вибухотехніками. Однак чоловік не раз вже ходив туди й назад. Під час такої прогулянки наступив на міну.

Коли вона спрацювала, чоловік упав. Самостійно пересуватись не міг, втратив частину стопи. Крик почули сусіди та повідомили про інцидент поліцейським. У недавно звільненому від окупантів селі й досі відсутній мобільний зв’язок. Тому поліцейські, по рації передали колегам, аби ті викликали швидку із Харкова.

На лавці біля під’їзду багатоповерхівки правоохоронці надали чоловікові домедичну допомогу та на руках занесли у службовий автомобіль й поїхали на зустріч лікарям.

Наразі життю пенсіонера нічого не загрожує. Він у лікарні, а вибухотехніки зведеного загону завершили проводити розмінування села.

Новости Украины