Вихованці вінницької школи з кульової стрільби готуються до Чемпіонату України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне

Вихованці вінницької школи готуються до Чемпіонату України з кульової стрільби, який відбудеться у лютому і стане відбірковим до Чемпіонату Європи, каже директор та тренер Вінницької обласної школи стрільби Віктор Щерба.

Спортсмени тренуються майже щодня, по три-чотири години, каже Щерба.

Минулого тижня вінницькі спортсмени здобули 24 медалі на Чемпіонаті України з кульової стрільби. Вони отримали перше місце у командному заліку серед 13 команд.

Фото: Суспільне Вінниця

"18 спортсменів наших змагалися із Вінниччини. Це стрільба з пістолета, стрільба з гвинтівки та стрільба з гвинтівки по рухомих мішеннях. Нам вдалось перемогти. З 13-ти команд ми посіли перше загальнокомандне місце", — розповідає Віктор Щерба.

Фото: Суспільне Вінниця

Проходив чемпіонат у Львові. Уляна, окрім другого місця у індивідуальному заліку, здобула “срібло” і у командному. Вінничанка – майстер спорту з кульової стрільби, результат для її рівня, каже, не найкращий. Щоб бути успішною у кульовій стрільбі важливі не лише тренування, до змагань портібно бути готовим психологічно.

"Стрільба – це такий вид спорту, де важливе не фізичне навантаження, а психологічне. Залежить від мого психологічного стану на момент змагань. Я дуже хочу вірити, що в мене вийде, але кожного разу як лотерея", — каже Уляна.

Срібло на турнірі у Львові виборов і Святослав Андрусь. Він, кандидат у майстри спорту. На Чемпіонаті України показав результат у 560 балів.

"Треба завжди стріляти в одному моменті. Ні на що не зважати, і просто спокійно показувати свій результат. Звичайно, було би непогано зайняти перше місце, але в принципі своїм результатом задоволений. Я така людина, що мені завжди важко в плані емоцій. Але я з досвідом навчився справлятися з цими емоціями. І на цих змаганнях в мене вперше вийшло з цього з відчуття страху перед фіналом, перед кваліфікацією, просто розслабитись і стріляти на своєму рівні", — каже Святослав.

Новости Украины