У вінницькому центрі зору дітям-переселенцям безкоштовно проводять апаратне лікування

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Діагностика зору дитини у вінницькому центрі офтальмології. Фото: Наталя Колодій, Суспільне

25 дітей-переселенців пройшли лікування у вінницькому центрі зору "Оптика Очі". Тут безкоштовно не лише консультують та оглядають, а й проводять апаратне лікування зору. Про це Суспільному розповіла лікарка-офтальмолог Катерина Гріжимальська.

Суспільне Вінниця

Безкоштовно оглядати дітей-переселенців у центрі почали з початку повномасштабного вторгнення.

"Більше 45 % школярів до 11 класу отримують ряд офтальмологічних патологій, які потребують лікування. Діти шкільного віку — у них короткозорість, спазм, косоокість", — каже Катерина Гріжимальська.

Суспільне Вінниця

Серед безкоштовних послуг і терапія для поліпшення зору.

"Комплекс апаратного лікування, 10 сеансів, можуть підібрати окуляри. До нас звертаються діти з Харкова, Донецька. Там отримували сучасну терапію, "Парагон" лінзи. На сьогоднішній день до нас звертаються, і ми їх далі лікуємо. Багато людей, які приходять до нас з одною дитиною, потім другу приводять. Такі сімʼї отримують сімейний підхід до лікування", — каже лікарка.

Суспільне Вінниця

На апаратне лікування прийшов восьмирічний Дмитро Аксютін. Родина до Вінниці приїхала з Херсона у квітні. Мама Діми, Майя, каже, що проблеми з зором у сина виявили перед школою.

Суспільне Вінниця

"Перед тим, як йти в перший клас, у нас виявили. Ми лікувалися, нам треба було змінювати лінзи і проходити лікування. Треба постійно терапія, зараз навантаження на очі, постійно в лінзах треба бути і ходити на апаратне лікування", — каже Майя Аксютіна.

Новости Украины