«Війна нас згуртувала»: волонтерка з Вінниччини виготовила три тисячі окопних свічок для українських захисників

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Ольга Стропак

Три тисячі окопних свічок за два місяці виготовила для українських захисників Ольга Стропак жителька Гніванської громади, що на Вінниччині. Свічки передає волонтерами, або відправляє поштою.

"Цю свічку можна використовувати і в окопі, і в бліндажі. Вона горітиме 2-3 години. Можна нагріти руки, можна нагріти воду. На вулиці стає холодно, хочеться якось підняти бойовий дух нашим українцям", — розповідає Ольга Стропак.

Фото: Ольга Стропак

Свічки, розповідає волонтерка, уже відправила на Донецький, Миколаївський, Харківський та Херсонський напрямки. Щоразу намагається зв'язатися із отримувачем, щоб дізнатись, чи доїхала посилка.

Фото: Ольга Стропак

"Я намагаюсь тримати контакт з кожним, кому ми надсилаємо посилку. І ось одного разу до нас звернулась жінка, в якої 20-річний син захищає Україну на Херсонському напрямку. Попросила надіслати їй свічки та теплі речі. Ми надіслали. Хлопець довго не відповідав мені, чи отримав посилку. А потім прийшло повідомлення: "Отримали пакунок і отримали Херсон". Моїй радості на той момент не було меж".

"Усі намагаються допомогти"

Фото: Ольга Стропак

Банки для свічок, віск, парафін та картон, каже Ольга, приносять місцеві волонтери, а також передають люди з різних регіонів України.

"Друзі, знайомі, рідні, незнайомці — усі намагаються допомогти. Війна згуртувала нас, хтось надсилає гроші на парафін, хтось його приносить, а хтось допомагає виготовляти. На жаль, не завжди є вдосталь матеріалів для свічок, не вистачає парафіну та бляшанок", — каже Ольга Стропак.

"У кожному пакунку наша подяка"

Фото: Ольга Стропак

"Немає точної кількості, скільки ми відправляємо в підрозділ, але у кожний ящичок вкладаємо подяку та віру в перемогу. Здебільшого у кожному пакунку приблизно 100 свічок. До них також додаємо малюнки школярів, листівки та листи зі словами вдячності".

Нині волонтерці для виготовлення потрібен віск та парафін. Створювати свічки жінка планує до перемоги.

Новости Украины