Війна змінює погляди: повернувшись із-за кордону вінничанка вперше за 25 років засадила город картоплею

Мешканка містечка Гнівань, що неподалік Вінниці, вперше за 25 років вирішила засадити на своєму городі картоплю. Пані Ольга нещодавно повернулась із-за кордону, куди їздила у справах. Опинившись на рідній землі, вона зрозуміла, що цього сезону буде самостійно займатися вирощенням овочів.

«Війна змінює погляди. Завжди була проти городу картоплі. Навіть не знаю чому? Може тому, що з дитинства, коли всі діти відпочивали на морі, я садила, сапала, підгортала, копала картоплю. Але цього року, коли повернулася додому з-за кордону перше, що зробила — це знайшла телефони трактористів. Вчора вигорали, сьогодні вже засадили город картоплею. Все буде Україна та буде великий врожай», -зауважила вона Вінниця.info.

Отже, насіннєву картоплю їй віддали три сусіди, у яких залишилося по дві сітки.

«З трактористом домовилась через знайомого. За 15 соток заплатили 900 гривень. Ще 200 гривень віддала за посадку іншому трактористу. А загалом, під картоплю виділили п’ять соток», — підрахувала пані Ольга.

Війна змінює погляди: повернувшись із-за кордону вінничанка вперше за 25 років засадила город картоплею

Нагадаємо, городніми справами на Вінниччині також займаються вимушені шукачі притулку, які переїхали до нашої області з гарячих точок, де в України тривали та тривають бої.

Источник

Новости Украины