Військова з Хмельниччини відкрила власну фотовиставку портретів дітей, які живуть у прифронтових містах

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фотовиставка дитячих портретів відкрилася у одному з кінотеатрів Хмельниччини. Фото: Суспільне Хмельницький.

Благодійну фотовиставку військової Оксани Анодіної з позивним «Мама» відкрили в Хмельницькому кінотеатрі "Multiplex". Авторка світлин розповіла Суспільному – на фото зобразила портрети дітей, які зараз проживають в містах, що знаходяться на лінії фронту. На виставці відкрили збір коштів на подарунки до Дня Святого Миколая цим дітям.

Портрети 36 дітей, які не змогли виїхати з міст, поблизу яких ведуться бої, військова з Хмельницького Оксана Анодіна з позивним «Мама» представляє в холі кінотеатру "Multiplex". Тут — діти із найскладнішого на сьогодні Бахмутського напрямку, каже авторка світлин. Найстаршій дитині, зображеній на фото — 10 років.

"Не всі діти, не всі батьки погоджувались, щоб показали їхніх дітей, коли я розказувала, для чого їх збирають. На сьогодні це найсміливіші батьки і найсміливіші діти", — каже організаторка виставки Оксана Анодіна.

Військова Оксана Анодіна з позивним «Мама» — авторка фотовиставки дитячих портретів у Хмельницькому. Фото: Суспільне Хмельницький.

Відвідувач виставки Олександр Перов не стримує емоцій. З дружиною вони виїхали з Луганщини в перші дні повномасштабного вторгнення.

"Дивлячись на ці фотографії, на очі навертаються сльози. Бо ще з 2014 року ми бачили очі цих дітей. Десь в чомусь вони були обділені, десь в чомусь вони пережили таке, чого іншим не довелося пережити", — говорить чоловік.

За словами Олександра Перова, з новин, які зараз продовжує дізнаватись про Луганщину, нещодавно почув історію про дітей в окупації.

"Дітей возять шкільним автобусом на навчання. Так от, директору школи окупованої Олексіївки винесли догану і зняли з роботи за те, що діти, коли їдуть додому, співають гімн. Діти, коли зараз їдуть зі школи, співають український гімн!", — розповідає Олександр.

Фотовиставку портретів дітей з профронтових міст Оксани Анодіної у Хмельницькому можна відвідати з 13 до 19 листопада. Фото: Суспільне Хмельницький.

Світлини дітей розкривають історію пережитої ними війни, каже відвідувачка виставки Оксана Мельник.

"Якщо взяти очі, то вони говорять про той біль, який вони переживають. Але якщо взяти кольорові світлини, є діти, які намагаються передати, що вони щасливі і відчувають якусь підтримку, любов і турботу", — каже Оксана.

Розкрити емоції дітей на фото, зі слів організаторки виставки Оксани Анодіної, було складно. "Нам доводилось і лоскотати їх, і бавитися з ними, і сміятися, і щось розказувати цікаве", — розповідає про процес роботи вона.

Під час фотовиставки, яка буде експонуватись в кінотеатрі до 19 листопада, буде проводитись збір коштів на подарунки дітям прифронтової зони до Дня Святого Миколая, говорить Оксана Анодіна. Окрім світлин, на виставці також будуть розміщені поіменні списки дітей, які залишились в населених пунктах Бахмутського напрямку.

Новости Украины