Військовий з Чернівців розповів про звільнення населених пунктів на Харківщині

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Місцеві зустрічають українських військових у звільнених селах на Харківщини. Колаж: Суспільне Чернівці

Військові з Чернівецької області брали участь у звільненні населених пунктів на Харківщині. Від російських окупантів регіон звільняють підрозділи Збройних сил України, зокрема 80 окрема десантно-штурмова бригада, у складі якої служать буковинці. Боєць бригади Вальтер Шеффер розповів Суспільному про те, як місцеві жителі зустрічали ЗСУ, та що по собі залишили російські війська.

За словами Вальтера Шеффера, військові з Буковини брали участь у звільненні населених пунктів Борова, Богуславка, Піски та інших.

"Неможливо передати емоції, з якими нас зустрічали люди. Я був під таким враженням, важко було сльози стримати. Люди плачуть, на колінах, я такого ще не бачив. Це треба відчувати і бачити", – розповів Шеффер.

Люди розповідали, що у місцеві магазини завозили продукти з Росії, також намагалися запровадити в обіг російський рубль. Жителі цих сіл пів року перебували без зв'язку, в інформаційному вакуумі.

"От ми зараз підключили Starlink і люди мають можливість спілкуватися. Це просто людей прориває, люди спілкуються, не зупиняються. Говорять з рідним, знайомими, у багатьох жителів діти воюють в лавах ЗСУ", – розповів військовий.

Шеффер розповів, що у населених пунктах, які звільняли буковинці, відносно менше руйнувань, ніж в Ізюмі, втім також є пошкоджені та зруйновані будинки.

Про звільнення Борової, Богуславки та інших населених пунктів громади 3 жовтня повідомила Борівська селищна рада.

Вальтер Шеффер опублікував у Facebook відео зі звільнених населених пунктів.

Новости Украины