Військового парамедика з Вінниці Назарія Гринцевича звільнили з полону

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Назарій Гринцевич, фото Маріанни Колос

Військового парамедика з Вінниці Назарія Гринцевича звільнили з полону. Про це Суспільному підтвердила його мати Маріанна Колос.

У полон 19-річний захисник потрапив після евакуації з металургійного заводу Азовсталь" у Маріуполі. Понад 4 місяці його тримали в колонії окупованої так званої "ДНР".

Фото Маріанни Колос

На "Азовсталі" Назарій на псевдо "Грінка" тримав оборону три місяці, був парамедиком — рятував поранених. Там його контузило, а ще отримав осколкове поранення обличчя. 16 травня захисникам Маріуполя президент України Володимир Зеленський дав наказ скласти зброю і вийти з оточення, аби зберегти їм життя.

Фото Маріанни Колос

Назарій змалку хотів бути військовим, розповіла мама. Коли виповнилося 18, то підписав контракт із ЗСУ, служив в "Азові". За порятунок поранених побратимів його нагородили орденом "За мужність" 3 ступеня.

Фото Катерини Перець

Нині мати поїхала по сина. У Вінниці на нього чекають також кохана, батько, молодші брат і сестра.

Що відомо

21 вересня Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову", повідомили Суспільному у полку. Обмін відбувся у Чернігівській області, повідомляють кореспонденти Суспільного. Водночас частина звільнених військових зараз в Анкарі, Туреччина.

Загалом з російського полону звільнили 215 українських військових. З них 108 — бійці "Азову". Також звільнили 10 іноземців, які воювали на боці ЗСУ, серед яких громадяни США, Британії, Марокко, Швеції, Хорватії — вони повертаються за посередництва Саудівської Аравії.

Новости Украины