«Використовують шкільні стільці». На Вінниччині школярі виготовляють прилади для розмінування

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Прилади для розмінування виготовляють школярі на Вінниччині. Фото: Суспільне

Прилади для розмінування на уроках трудового навчання виготовляють учні ліцею у селі Корделівка. Уже зробили та передали військовим 18 таких приладів, — розповідає вчитель трудового навчання Анатолій Костюк.

Фото: Суспільне Вінниця

Матеріали шукають у ліцеї серед списаних речей: використовують, зокрема, старі шкільні стільці, залишки металевих листів.

"Коли першу партію відправили, діти прибігали і питали, коли будемо ще робити. Пропонують свою допомогу. Дехто з учнів навіть шнурки купували, приносили" — каже Анатолій Костюк.

Фото: Суспільне Вінниця

Гроші потрібні на фарбу, бо гачок має бути яскравого кольору. Сапери його ще називають “кішка”, каже Анатолій Костюк.

"Кішка, якщо вона металового кольору, і її кинути в якусь траву, то її не буде видно. А червоний колір яскравий, так краще, тому необхідно пофарбувати", — розповідає Анатолій Костюк

Фото: Суспільне Вінниця

До кожного виробу старшокласники вкладають саморобні обереги, які на трудовому навчанні виготовляють учні середніх класів.

"Беремо звичайні монети – гривня, 50 копійок, 25 копійок. На кожній монеті є герб. Цей герб ми вирізаємо і з нього робимо брелок", — каже Костюк.

Фото: Суспільне Вінниця

Сьогодні, 7 грудня, на урок до ліцеїстів завітав військовий на псевдо “Лука”. Боєць розповів як працюють армійські “кішки”. Каже, на фронті такі прилади допомагають рятувати життя оборонцям.

"Ми йдемо по кущах, в полях, по якихось лісових дорогах. Ми не бачимо, бо там дуже тонкі нитки. Розмотуємо кішки, повністю, сідаємо за укриття і закидаємо", — каже військовий.

По завершенні “Лука” подарував ліцеїстам шеврон їхнього підрозділу, як дяку за їх внесок у Перемогу.

Новости Украины