Вимагали неіснуючий борг: тернопільські поліцейські затримали злочинну групу

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Затримання. Фото: Управління Національної поліції в Тернопільській області

Тернопільські правоохоронці затримали учасників злочинної групи, які вимагали 200 тисяч гривень неіснуючого боргу.

Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної прокуратури.

Група осіб, під керівництвом громадянина Грузії, маючи вплив і авторитет у кримінальних колах, вимагали у місцевого жителя 200 тисяч гривень.

"Правоохоронці встановили, що учасники групи вимагають від чоловіка 8 000 доларів неіснуючого боргу. У разі несплати їм коштів у визначений термін погрожували фізичною розправою. В ході слідства задокументовано факт передачі фігурантам частини суми — 20 000 гривень. Під час зустрічі вони повідомили потерпілому, що він винен окрім раніше визначеної суми ще 180 000 гривень та 1 000 доларів", — повідомив старший оперуповноважений в особливо важливих справах управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України Андрій Облудник.

Затримання учасників групи. Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Двох чоловіків правоохоронці затримали після передачі частини коштів у сумі 100 тисяч гривень в Тернополі.

Гроші, які вилучили правоохоронці. Фото: Управління Національної поліції в Тернопільській області

Правоохоронці провели 10 обшуків, під час яких вилучені гроші, мобільні телефони, банківські картки. За місцем проживання одного із чоловіків виявили бойові гранати. Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 263 КК України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

За процесуального керівництва обласної прокуратури всім затриманим повідомили підозри. Дії довіреної особи та учасників злочинної групи правоохоронці кваліфікували за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України — вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження. Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Новости Украины