Вінничанину присвоїли звання міжнародного гросмейстера з шахів

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Вінницька міська рада

Міжнародна Федерація шахів (ФІДЕ) присвоїла вихованцю дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Віктору Матвіїшену найвище шахове звання – міжнародний гросмейстер. Віктор вже четвертий гросмейстер із Вінниці.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Фото: Вінницька міська рада

Віктору Матвіїшену – 20 років. Шахами почав займатися із шести років.

"Міська дитячо-юнацька спортивна школа № 6 – одна з найкращих в Україні. Пріоритетне завдання для нас – це виховання та розвиток інтелектуальних здібностей учнів, щоб вони надалі демонстрували свої досягнення на міжнародному рівні та славили нашу державу", – зазначив директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар.

Віктор вже четвертий гросмейстер із Вінниці. Раніше таке високе звання отримали Сергій Федорчук, Ілля Нижник і Юлія Швайгер. Всі вони – вихованці Вінницької шахової школи №6.

Фото: Вінницька міська рада

Досягнення Віктора Матвіїшена

У 2012 році на чемпіонаті Європи серед однолітків до 10 років виборов срібну нагороду. Згодом два роки поспіль у 2013 та 2014 на чемпіонаті Європи із шахів у віковій групі U-12, завойовував титул чемпіона. А у 2017 році отримав звання міжнародний майстер.

На чемпіонаті світу з шахів 2018 року в Греції став срібним призером турніру у віковій групі U-16. Також представляв Україну на шаховій Олімпіаді у віковій категорії U-16 у 2014 та 2018 роках.

У 2016 році хлопець встановив своєрідний рекорд перемог у юнацьких чемпіонатах України з шахів у віковій категорії U-16 у класичних шахах, швидких шахах та блискавичних шахах.

У 2020 році Віктор став бронзовим призером чемпіонату України з швидких шахів серед чоловіків. Також він є багаторазовим стипендіатом міського голови.

Новости Украины