Вінницькі правоохоронці оголошують у міжнародний розшук фігуранта збиття малайзійського «Боїнг 777». Фото

Вінницькі правоохоронці оголошують у міжнародний розшук фігуранта збиття малайзійського «Боїнг 777». Фото

Участь у терористичній організації «ДНР» – повідомлено про підозру жителю Донецька. Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

«Планується оголошення його у загальноукраїнській та міждержавний розшук. Зібрані докази будуть використані у міжнародному кримінальному суді в Гаазі для визнання фігуранта воєнним злочинцем.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю та жителю м. Донецька у створенні терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України)», — про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Встановлено, що 51-річний громадянин України з часу вторгнення російської федерації на територію Донбасу у 2014 році був активним учасником терористичної організації «ДНР», яка здійснювала злочинну діяльність проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України на території Донецької області.

Оскільки підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території України, його оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ у Вінницькій області. А там повідомляють про те, що їх служба також документує злочинні дії осіб причетних до збиття рейсу MH17 — високопосадовцю терористичної організації «Донецька народна республіка» повідомлено про підозру.

«Слідчими Управління СБ України у Вінницькій області встановлено, що мешканець Донецької області у травні 2014 році добровільно приєднався до лав терористичної організації «ДНР».

Проходив службу на керівних посадах у спеціалізованих структурних підрозділах т.зв. «1 Армійського корпусу народної міліції» псевдоутворення, які безпосередньо керувалися ФСБ РФ.

Слідством встановлено, що фігурант володіє важливою інформацією про обставини збиття пасажирського літака «Боїнг 777» Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

Особисто він та його підлеглі, під координацією спецслужб країни-агресора, здійснювали заходи, спрямовані на приховування причетності рашистів до вчинення вищевказаного злочину.

Наразі зловмисник переховується від правосуддя поза межами України. Однак спецслужбі відомо про його фактичне місце проживання, контактні дані та коло спілкування», — коментує Управління СБ України у Вінницькій області.

Йому заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вінницькі правоохоронці оголошують у міжнародний розшук фігуранта збиття малайзійського «Боїнг 777». Фото

Источник

Новости Украины