Висипане зерно: у Польщі вибачилися, та назвали «надмірною» реакцію України

Висипане зерно: у Польщі вибачилися, та назвали "надмірною" реакцію України

Фото: Кадр із відео Чеслав Секерський зазначив, що «це неправильна форма протесту, але її часто використовують фермери різних країн»

Голова мінсільгоспу Польщі вибачився за інцидент зі збіжжям на кордоні, але наголосив, що польских фермерів «можна зрозуміти».

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський попросив від імені фермерів вибачення за висипане з вантажівок українське зерно. Водночас польський чиновник заявив, що фермерів нібито «можна зрозуміти», а «реакція України була надмірною». Про це повідомляє мінсільгосп Польщі.

Міністр також заявив, що хоче домогтися від України обмежень на постачання сільськогосподарської продукції. Він додав, що його міністерство веде технічні переговори з Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Хочемо визначити умови торговельного обміну, які обмежували б приплив товарів, що порушують стабільність агропродовольчих ринків», — запевняє Секерський.

Однак він зазначив, що «це неправильна форма протесту, але її часто використовують фермери різних країн».

«Фермери не стримали своїх емоцій, але слід пам’ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. На початку весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їхнього розпачу», — переконує представник польського уряду.

За його словами, представники української влади буцімто також не утрималися.

«Форми заяв заступника міністра економіки, а раніше мера Львова були надто різкими. Інші українські політики також були надто емоційними у подачі інформації», — вважає Секерський.

Як відомо, 9 лютого польські фермери розпочали новий загальнонаціональний страйк. Він триватиме до 10 березня. Напередодні було заблоковано п’ять пунктів пропуску.

Крім того, стало відомо, що на кордоні з Польщею в чергах стоять близько 1250 вантажівок.

Джерело

Новости Украины