Визнання Raiffeisen Bank спонсором війни не вплине на роботу української «дочки»

Визнання Raiffeisen Bank спонсором війни не вплине на роботу української "дочки"

Фото: facebook.com/raiffeisen.ua

Внесення австрійського Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни не вплине на роботу української «дочки». Про це повідомила пресслужба банку у відповідь на рішення НАЗК.

— Це жодним чином не стосується українського «Райффайзен Банку» як окремої юридичної особи й не позначається на його діяльності, — повідомила пресслужба агентству «Інтерфакс-Україна».

НАЗК внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи в Росії та визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» через своє представництво в РФ. За даними НАЗК, Raiffeisen Bank заплатив до російського бюджету у 2022 році 559 млн євро — це у 4,8 раза більше, ніж за увесь довоєнний рік. Також Raiffeisen надає вигідні умови кредитування російським окупантам (кредитні канікули та пільгові кредити) і називає війну «спеціальною військовою операцією», таким чином підіграючи російській пропаганді.

Наприкінці лютого голова правління «Райффайзен Банк Україна» Олександр Писарук в інтервʼю Forbes розповідав, що Raiffeisen Bank International працює над можливістю виходу із РФ. Після повномасштабного вторгнення банк припинив відносини з клієнтами та роботу грошима, що мають російське та білоруське походження. 

Джерело

Новости Украины