Вночі окупанти вдарили по приватних домоволодіннях та інституту в Харкові 

Удару завдали ракетами С-300.

Окупанти вдарили по Харкову з Бєлгородської області.

15 серпня близько 22:00 загарбники обстріляли з реактивних систем залпового вогню Київський район Харкова, 16 серпня близько 2:15 ракетний обстріл стався у Холодногірському районі. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Попередньо, окупанти завдали удар по Харкову ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області», — зазначили у прокуратурі.

У Київському районі під час обстрілу пізно ввечері 15 серпня снаряди впали на території приватних домоволодінь. У Холодногірському районі вночі 16 серпня ракета вдарила по території підприємства, яке не працює вже декілька років. У Київському районі ракета впала на відкриту місцевість неподалік п’ятиповерхового будинку та освітнього закладу. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю інституту, у будинку вибито вікна.

Як повідомляє «Суспільне», пошкоджений інститут — це Український науково-дослідний вуглехімічний інститут.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як писав UA-NEWS.in.ua, вночі 16 серпня по Харкову випустили сім ракет. Окрім Київського та Холодногірського районів, ударів завдали по Шевченківському, Салтівському та Індустріальному районах. Мер Харкова Ігор Терехов зазначив: такого радіуса удару ракетами по місту не було давно.

Джерело

Новости Украины