Водні об’єкти Сумщини зазнали екологічних збитків майже на 1,5 млрд грн — Державна екологічна інспекція

За інформацією: Суспільне Суми.

Підірваний міст, с. Климентове, р. Ворскла, Охтирський район. 2022 рік. Фото: Суспільне Суми

З початку повномасштабної війни Державна екологічна інспекція нарахувала майже 1,5 млрд грн екологічних збитків за засмічення водних об’єктів Сумщини, внаслідок збройної агресії РФ. Було розраховано збитки за засмічення 9 об’єктів, зокрема Охтирщини внаслідок підриву автомобільних мостів. Сума заподіяної шкоди не є остаточною, зазначили у Facebook інспекції.

Зокрема, інспектори виявили, що руйнування мосту поблизу с. Пожня Великописарівської громади призвела до засмічення р. Ворсклиця більш ніж на 97 млн грн збитків.

Біля с. Куземин Груньської громади залишки будівельних конструкцій мосту засмітили р. Ворскла, що потягло за собою екологічні збитки на суму майже 69 млн грн.

Таку ж суму шкоди, майже 69 млн грн, заподіяно довкіллю внаслідок засмічення водного об'єкта в с. Семереньки Тростянецької громади.

Підрив ще одного мосту Тростянецької громади в с. Микитівка призвів до засмічення природного водотоку на суму понад 17 млн грн.

Що відомо

  • Російські військові завдали збитків майже на 372 млн грн, підірвавши у квітні автомобільний міст між селами Чумакове та Пересипки Конотопського району на Сумщині.
  • Російські війська зруйнували міст через Сейм у селі Чумакове на Сумщині ввечері 2 квітня.
  • На Сумщині відновили 9 мостів, які були зруйновані через воєнні дії. Загалом за рік в області були пошкоджені 16 мостів на дорогах державного і місцевого значення.

Новости Украины