Волонтери з Рівного передали п’яте авто на передову. Планують купувати ще

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото: Суспільне Рівне

Волонтери спільноти "Відповідальні українці" передали військовим на передову вже п'ятий автомобіль цього разу вперше для 53 бригади ЗСУ. Щомісяця члени спільноти з різних куточків України та світу донатять від 50 доларів та більше на спільний рахунок, аби придбати автомобілі для Збройних сил України.

Джип передали для 53 бригади, яка виконує бойові завдання на передовій. Координатор спільноти "Відповідальні українці" Олександр Безощук пояснює: підрозділ, якому дістанеться чергове авто, члени спільноти обирають методом спільного голосування. Цього разу заявка від 53 бригади перемогла, її обрали майже одноголосно.

"Усім автомобілям, які ми передаємо, ми повністю проводимо ремонт. Тобто ми повністю робимо ходову, замінюємо ремені, масла — все, що потрібно, тому що від справності автомобілів залежить життя хлопців і ми до цього ставимось дуже відповідально", — додає Олександр.

Цю автівку також пригнали з-за кордону.

"Ми її придбали, авто нам вийшло в 4 200 доларів, це вже з доставкою хлопцям та заправленим повним баком", — розповідає координатор спільноти.

Він додає, що в наступному місяці за залишок коштів "Відповідальних українців" планують придбати два автомобілі.

Військовослужбовець з Рівного Максим до повномасштабної війни був керівником підприємства. З травня він у складі 53 бригади перебуває на передовій.

"Наша бригада виконує всі бойові завдання і тільки винятково на нульовій лінії. Ці транспортні засоби, особливо у осінь-зиму, необхідні для постачання на позиції БК, вивіз поранених, також постачання продуктів і максимально швидкої реакції. Там просто необхідні позашляховики, які можуть ефективно і в будь-який момент підвезти все необхідне", — пояснює військовий.

За словами військовослужбовця, на полі бою автівки часто ламаються або їх нищить ворог, тому бійці постійно потребують матеріальної та технічної підтримки.

"Велика потреба в автомобілях, протидронових рушницях. Стараємось якось виходити у підрозділі своїми силами. Ми просто беремо, скидаємось грошима і купуємо все, що необхідно. Але зрозуміло, що такі речі, як автомобіль, дрон — це розхідний матеріал. Сьогодні він є, завтра його збили, знищили і його немає", — додає Максим.

Це перша співпраця благодійної спільноти з 53 військовою бригадою. Військовослужбовець Максим каже, що з новою автівкою до побратимів вирушить уже в понеділок.

Читайте також

  • Купують за донати від підприємців: волонтери передали з Рівного на передову іще один позашляховик
  • Швачки, продавці та водії: кого на Рівненщині найчастіше шукають роботодавці
  • Тероборона Рівненщини опановує італійський кулемет, який називають "Косторіз"

Ми у Twitter

Новости Украины