«Встановимо всіх нелюдів, що катували людей в Ягідному», – директор ДБР

ДБР продовжує документувати злочини російської армії проти мирного населення України.

 

Після Ірпеня та Тростянця працівники Бюро розслідувань почали документувати злочини військових рф у населених пунктах на Чернігівщині.

 

Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов.

 

Серед сіл у тому числі і Ягідне, де окупанти тривалий час насильно утримували в підвалі та катували понад 350 мешканців.

 

«Ми встановимо всіх нелюдів, які катували наших громадян. Обов’язково буде справедливе судове покарання для злочинців», – наголосив директор ДБР.

 

За його словами, з середини травня слідчі Територіального управління ДБР Києва спільно з прокурорами Чернігівської обласної прокуратури розпочали проведення слідчих та процесуальних дій за фактами численних порушень законів та звичаїв війни військовослужбовцями збройних сил російської федерації.

 

«Те, що ми вже побачили не вкладається в голові. Так знущатись мирне населення можуть тільки варвари та рашисти», – підкреслив Олексій Сухачов.

 

Він нагадав, що у селі Ягідне у березні 2022 року в підвальному приміщенні загальноосвітньої школи рашисти у нелюдських умовах тримали у заручниках понад 350 жителів села. У підвалі у 150 кв.м протягом місяця тримали людей похилого віку, дітей, новонароджених, людям доводилось спати стоячи.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІД ЧАС РАКЕТНОГО УДАРУ ПО ДЕСНІ ЗАГИНУВ ЗАХИСНИК З КОЗЕЛЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ

 

Внаслідок катувань та знущань, відсутності належних умов перебування близько 10 осіб похилого віку померло.

 

Источник

Новости Украины