Вулиці на честь Тараса Давидюка і Богдана Нікітіна: у Рівному запустили опитування з перейменування

За інформацією: Суспільне Рівне.

Військові Богдан Нікітін і Тарас Давидюк. Колаж: Суспільне Рівне

У Рівному запустили онлайн-опитування серед містян щодо перейменування двох вулиць. Їх хочуть назвати на честь загиблих у війні з РФ бійців — Богдана Нікітіна і Тараса Давидюка.

Про це повідомили 12 квітня на сторінці міської ради у Facebook, де опублікували анкету із запитаннями.

В анотації перейменувати на честь загиблих рівнян пропонують:

  • частину вулиці Льонокомбінатівської — від перехрестя з вулицею Василя Червонія до перехрестя з проспектом Генерала Безручка — на вулицю Богдана Нікітіна;
  • вулицю Набережну — на вулицю Тараса Давидюка.

Опитування стартувало 11 квітня й триватиме два тижні. Його можна пройти тут.

Богдан Нікітін

Богдан Нікітін — народився у Рівному, навчався у ЗОШ № 22, був кухарем за освітою. З початком повномасштабного вторгнення він пішов в ЗСУ. Спочатку був у Львівській області на навчаннях, потім у складі 115 окремої механізованої бригади тримав оборону Сєвєродонецька.

Під час служби на сході військовий отримав контузію. Потому Богдан Нікітін служив снайпером при розвідці на Вугледарському напрямку у 68-й окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша.

Військовий загинув 14 вересня 2022 року на Донеччині внаслідок прямого влучання артилерійського снаряда в автомобіль. Йому було 29 років.

Прощання з військовим Богданом Нікітіним у Рівному 21 вересня 2022 року.

1 листопада 2023 року дівчина нагиблого Уляна Сорока опублікувала петицію про перейменування вулиці Фабричної на честь загиблого бійця Богдана Нікітіна. Звернення набрало необхідні голоси — 254 голоси, і станом на 12 грудня знаходилася на розгляді.

Тарас Давидюк

Рівнянин Тарас Давидюк — 37-річний боєць 14-го окремого полку ЗСУ загинув 3 листопада на околиці села Роботине Запорізької області. Військовий розвідник був багаторічним членом організації Пласт.

З початку російсько-української війни Тарас Давидюк долучився до добровольчого батальйону "Гарпун", де служило багато пластунів. Опісля продовжив службу в одному із окремих розвідувальних батальйонів ЗСУ. Додому повернувся весною 2019 року і став зв’язковим 33 куреню імені Уласа Самчука рівненського Пласту, та редактором інформаційного сайту "Горинь-Інфо". 24 лютого 2022 року знову пішов на фронт, воював у підрозділі разом із побратимами з "Гарпуна".

З тиждень до загибелі Тарас Давидюк написав у Facebook: "На сьогодні немає і не може бути важливіших справ, ніж війна. І це мають зрозуміти всі. І не лише зрозуміти, але й діяти відповідно".

Поховали Тараса Давидюка у Рівному на кладовищі Грабник, поряд із могилами рідних.

Комісія з питань перейменування міських об'єктів погодила пропозицію перейменувати вулицю Набережну у Рівному на честь загиблого пластуна, розвідника Тараса Давидюка. Остаточне рішення мала прийняти міська рада.

У зверненні про перейменування однієї з вулиць у місті на честь Тараса Давидюка підписались понад пів тисячі людей і 76 громадських організацій.

Новости Украины