У Британії найнижче безробіття за 48 років. Люди не шукають роботу через низькі зарплати


У Британії найнижче безробіття за 48 років. Люди не шукають роботу через низькі зарплати

Фото: depositphotos.com

Рівень безробіття у Великій Британії скоротився до 3,6% у другому кварталі, що є найнижчим показником із 1974 року. Про це пише ВВС із посиланням на дані Управління національної статистики (ONS).

Однією із причин зниження рівня безробіття є збільшення кількості людей, які більше не шукають роботу і тому не враховуються у статистиці безробітних. Рівень неактивності зріс до 21,7%, найвищого показника з 2017 року.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Відмова від пошуку роботи викликана низькими темпами збільшення рівня зарплат, які не встигають за зростанням інфляції, що досягла 40-річного максимуму в 10,1%. Середнє зростання заробітної плати у приватному секторі з травня до липня становило 6% та 2% у державному секторі. За даними ONS, це найбільша різниця у зростанні зарплат між приватним і державним сектором за всю історію ведення статистики, за винятком періоду пандемії.

Тимчасова відмова британців шукати нову роботу створила дефіцит робочих рук у країні. На даний момент у Британії відкрито 1,2 млн вакансій, але інтерес до них значно впав.

Читайте також На папері безробіття низьке, реально — на 20-річному максимумі. Як тріщить ринок праці

«Безробітних, як і раніше, на пів мільйона більше, ніж було до початку пандемії, але фірми просто не можуть знайти працівників на свої робочі місця», – прокоментував ВВС ситуацію на ринку праці Тоні Вілсон, директор Інституту досліджень у галузі зайнятості.

  • За підсумками липня рівень безробіття в Польщі впав до 32-річного мінімуму завдяки українцям, які виїхали.
  • 27 липня НБУ повідомив, що війна спровокувала зростання безробіття до 35%.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Джерело

Новости Украины