У Чернігові чотири багатоповерхівки, пошкоджені авіаударами, підлягають демонтажу

Чотири багатоквартирних будинки з числа пошкоджених прямим влучанням, підлягають демонтажу. З мешканцями трьох з них — це вулиця Старий вокзал, 2, Жабинського, 14, Тургенєва, 22, — 8 липня провели зустріч у муніципалітеті.

Заступники Чернігівського міського голови Олександр Атрощенко та Сергій Фесенко, а також заступник начальника Управління ЖКГ Євгеній Дейнеко, директорка Департаменту соціальної політики Ірина Марчук зустрілися з постраждалими чернігівцями, аби повідомити їм офіційні висновки експертизи та вирішити питання із розселенням людей

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ ЧЕРНІГОВА ВИДІЛЯТЬ 100 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ НА ВІДНОВЛЕННЯ ПОШКОДЖЕНИХ БУДИНКІВ

“Ми віддали 181 будинок експертам, аби вони склали звіти із висновками, що далі робити з ними. Чотири будинки не підлягають реконструкції. Тому ми сьогодні зібралися і будемо з вами вирішувати що робити. Ми знаємо, що це біль кожного, хто проживав у цих будинках.  Я був за цими адресами, бачив усі пошкодження”, — повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Атрощенко. 

Нагадаємо, що у місті, внаслідок активних бойових дій, пошкоджено та зруйновано більше двох тисяч приватних будинків та 857 багатоквартирних. Держава взяла на себе зобов'язання відшкодувати людям збитки, але на сьогодні методика компенсації відсутня.

Говорячи про багатоквартирні будинки, то з міського бюджету вже виділені кошти — 30 млн грн — на усунення таких пошкоджень як розбиті дахи та вікна на площах загального користування, тобто ці, що не потребують виготовлення проєктної документації. Мова про майже 700 будинків, пошкоджених внаслідок дії вибухової хвилі.

У 181 будівлю було пряме влучання і, аби вирішити їх подальшу долю, міська рада замовила експертизи. Виявилося, чотири з них є такими, що не підлягають відновленню. Стосовно решти, то з казни Чернігова виділять ще 100 млн грн, аби відновити конструкції і взимку дати тепло в ці будинки.

Джерело — пресслужба Чернігівської міськради

Источник

Новости Украины