Польська делегація відвідала Чернігівщину. ФОТО

3 авто гуманітарного вантажу будівельних, покрівельних матеріалів, електрогенератор та інше для «Десни». Ноутбуки та ваги для Пологового будинку, забезпечення посудом для стаціонару «районки». З таким багажом приїхали представники Незалежної самоврядної професійної спілки «Солідарність» на чолі з головою — Пьотром Дудою.

 

На Чернігівщину закордонних партнерів запросив Валерій Дубіль.

 

«Візит польської профспілкової організацї «Солідарність» на Чернігівщину це дуже важлива підтримка для нас. На початку війни наші закордонні друзі прийняли тисячі українців, біженців, допомогли з житлом, харчуванням. Ми це дуже цінуємо. Сьогодні вони допомагають вже тут — в Україні. Чернігів був в оточенні більше місяця. Багато бізнесу зруйновано, зараз треба піднімати економіку і без наших партнерів зробити це буде дуже важко. А тому дуже важливо налагоджувати таку співпрацю».

 

 

Делегація побувала в «Чернігівській Політехніці», районній лікарні, в пологовому будинку, домовившись про подальшу співпрацю. Пьотр Дуда планує залучати якогомога більше своїх земляків для допомоги в Україні. Такі ділові контакти стануть в нагоді для української сторони.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАЛЕРІЙ ДУБІЛЬ ПЕРЕДАВ РЯД ВАЖЛИВИХ МЕДИКАМЕНТІВ ДЛЯ ПОТРЕБ ЛІКАРЕНЬ ЧЕРНІГІВЩИНИ. ФОТО

 

 

«Від початку повномасштабної війни, після 24 лютого 2022, НСПС «Солідарність» використала всі свої ресурси, щоб допомогти Україні, організовуючи збори в матеріальній та грошовій формі. Організацією створені центри прихистку для біженців з України, де сьогодні перебувають близько 400 осіб, переважно жінок з дітьми. Регіональні підрозділи та організації, рядові члени незалежних профспілок Польщі також приймають гостей з України, виділяючи для цього свої будинки, а в деяких випадках навіть орендуючи квартири на комерційному ринку. У громадському зборі коштів, проведеному Профспілкою, було зібрано понад 3 мільйони злотих для України», — розповів народний депутат Михайло Волинець.

 

 

Крім того, профспілка організовує та відправляє поставки допомоги безпосередньо в Україну, зокрема, у тісній співпраці з Конфедерацією вільних профспілок України (CFTUU) (КВПУ). Окрім Чернігівщини в столиці польска делегація провела зустріч з мером Віталієм Кличком. Також заплановані ряд зустрічей на Київщині.

 

 

Источник

Новости Украины