У Чернігові розгорнули найбільший в’язаний прапор України і встановили рекорд. ФОТО

На схилі Катерининської церкви розгорнули синьо-жовтий стяг.

 

14 жовтня,  День захисника та захисниці України, а також Свято Покрови наше місто запам'ятає незвичайною подією. Завдяки майстерності рукодільниць зі всієї України було виготовлено найбільший в'язаний прапор і встановлено рекорд. 

 

Працювали над виготовленням українського стягу близько 350 майстринь, яких об'єднав для спільної роботи благодійний фонд «Чарівниці добра». Долучилися до створення прапору також і жінки з тимчасово окупованих територій, і ті, хто виїхав наразі з країни. Готові вироби в Україну надсилали з Польщі, Італії, Франції, Німеччини, Канади.  Робота тривала з квітня до серпня.

 

«Ми вирішили у такий спосіб об'єднати в'язальниць зі всієї України. Тому що всі були в депресії, в горі. До нас приєдналося дуже багато майстринь», — говорить засновниця благодійного фонду «Чарівниці добра» Альона Розумієнко.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГОНЧАРІВСЬКОМУ РОЗГОРНУЛИ СТОМЕТРОВИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ

 

Якщо розпустити нитки з яких зв'язаний прапор, то їх загальна протяжність буде 700 км – це відстань від Чернігова до Херсону.

 

 

Представники ж Національного Реєстру Рекордів, приїхавши сьогодні у наше місто і виконавши заміри стягу вставили, що він розмірами 30 м 54 см на 20 м 20 см. І зафіксували рекорд — найбільший в'язаний прапор України.

 

З одного великого стягу планують зробити один невеличкий для нашого міста з написами «Чернігів», з решти готових клаптиків пошиють ковдри, частину з яких передадуть переселенцям, а решту продадуть на аукціоні, а виручені кошти адресують ЗСУ.

 

 

Джерело – Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Источник

Новости Украины