У Чернівцях реконструювали відділення променевої терапії онкоцентру

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Відремонтоване відділення променевої терапії. Фото: Facebook/ Обласна рада

У Чернівецькому обласному онкоцентрі капітально реконструювали відділення променевої терапії оновили кімнати та закупили обладнання. Це зробили за 15 мільйонів гривень з бюджету центру. Також за гроші закладу планують завершити будівництво приміщення для апарату променевої терапії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласної ради.

Відділення розраховане на 35 ліжок. Там зробили ремонт, купили меблі та обладнання. У палатах облаштували санвузли та провели гарячу воду.

Відремонтоване відділення променевої терапії. Фото: Facebook/ Обласна рада

"Оновили рентген-апарати й гінекологічне крісло. Також поремонтували маніпуляційні кабінети, приміщення, де роблять внутрішньопорожнинну променеву терапію, палати, та кімнати для персоналу", — каже директор онкоцентру Ігор Малишевський.

Апарат у відділенні променевої терапії. Фото: Facebook/ Обласна рада

Водночас онкоцентру потрібно ще 15 мільйонів гривень, аби добудувати приміщення для лінійного прискорювача. Добудувати його планують за гроші закладу, які зароблять завдяки співпраці з НСЗУ.

Будівництво приміщення розпочали у 2021 році за гроші з обласного бюджету. Там звели стіни та встановили покрівлю. Для лінійного прискорювача потрібне окреме приміщення, бо це специфічне медичне обладнання — стіни будівлі повинні мати товщину до двох метрів. Також в онкоцентрі шукали міжнародні організації, які купили б апарат.

Будівництво мали завершити до кінця 2022 року, втім через повномасштабну війну роботи припинили.

Приміщення для лінійного прискорювача. Фото: Facebook/ Обласна рада

Приміщення для лінійного прискорювача. Фото: Facebook/ Обласна рада

За словами Малишевського, прискорювач діє безпосередньо на саму пухлину, здорові клітини при цьому не уражуються. Аби отримати таку терапію, онкохворі з області їздять в інші регіони.

Новости Украины