У Чернівцях теплокомуненерго отримало понад 30 генераторів на випадок можливого блекауту

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Генератори, які отримали Чернівці від румунського міста Ясси. Фото ілюстративне. Facebook / Роман Клічук

У Чернівцях теплокомуненерго отримало 31 дизельний генератор. Їх мають встановити в котельнях, які зможуть опалювати місця обігріву в разі повного припинення постачання електрики.

Про це під час звіту 19 грудня повідомив керівник теплокомуненерго Ігор Ніколенко.

"Отримані генератори ми встановлюватимемо у приблизно 30 котельнях, щоб у разі повного блекауту для людей були місця обігріву. Почати встановлення генераторів ми плануємо цього тижня", — розповів Ніколенко.

За його словами, генератори використовуватимуть лише у разі повного блекауту.

"У котельні встановлюватиметься генератор, і за наявності газу та холодної води, вона зможе подавати тепло. Обрали котельні, які споживають мало води або не потребують її підвезення. Великі котельні забезпечити водою під час блекауту неможливо", — повідомив Ніколенко.

Наразі у частині котелень можуть вимикати електрику за графіком, оскільки вони під'єднані до тих же ліній, що й житлові будинки.

Що відомо

  • На початку грудня "Чернівцітеплокомуненерго" уклало договір на постачання 31 генератора за 9,7 мільйона гривень. Договір уклали з компанією "Спарта 2022", яку створили у жовтні цього року. Її власником є член виконкому Валерій Другановський.

Новости Украины