У Чернівецькій області майже 250 переселенців позбавили виплат після перевірок місць проживання

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Джерело: Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області майже 250 переселенців з грудня позбавили виплат на проживання. Їх не застали за вказаними адресами під час перевірок місць проживання. Також вони не прийшли в установи соцзахисту впродовж десяти днів, аби підтвердити свою присутність.

Про це в коментарі Суспільному сказав начальник управління національної сервісної служби у Чернівецькій області Іларій Мінтянський.

За його словами, загалом перевірили понад 900 людей, половину не застали за адресами, де мають проживати.

"Відповідно ми подали документи про це в органи соцзахисту. За листопад 245 осіб не підтвердили своє місце проживання. Тому органи соцзахисту змушені були припинити виплату соцдопомоги з наступного місяця", – каже Мінтянський.

За тиждень працівники вибірково відвідують приблизно 3-4 адреси, аби пересвідчитися, що там живуть переселенці. Адреси місць проживання переселенців отримують від національної сервісної служби.

Аби виплати не припинили, потрібно прийти в управління соцзахисту впродовж 10 днів після перевірки. Якщо працівники сервісної служби під час перевірки помешкання не застають переселенців, залишають повідомлення з попередженням.

Вимушені переселенці повинні повідомляти про зміну місця проживання впродовж 10 днів. Повідомлення про зміну місця проживання можна подати через портал "Дія".

Аби поновити виплату допомоги, потрібно звернутися із заявою до місцевого органу соцзахисту.

Новости Украины