У Чернівцях тестують нову систему відстежування транспорту: скільки коштує та навіщо потрібна

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Тролейбус у Чернівцях. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівцях тролейбусне управління тестує нову систему відстежування громадського транспорту. За її допомогою пасажири зможуть відстежити, коли тролейбус приїде на потрібну зупинку, а диспетчери — контролювати дотримання графіку руху.

Про це у коментарі Суспільному повідомив виконувач обов'язків начальника тролейбусного управління Петро Лисак.

За його словами, тестують готову систему моніторингу транспорту Wialon, яку не розробляли спеціально для Чернівців, а лише сплачують абонентську плату. Один місяць користування коштує близько дев'яти тисяч гривень, відстежування одного тролейбуса – 160 гривень.

Скористатися системою можна за посиланнями.

У новій системі є можливість слідкувати за рухом транспорту на конкретній зупинці. Скриншот системи

У Чернівцях наразі працюють дві системи відстеження громадського транспорту – Desyde та Trans-GPS. За словами Лисака, ці програми не можуть задовольнити потреби тролейбусного управління в моніторингу транспорту.

"Ми почали шукати нову систему. Знайшли Wialon, яка поширена і в Україні, і в Європі, і вона відповідає нашим запитам. Зараз ми опрацьовуємо цю систему, якщо вона дасть очікувані результати, то буде основною у відстежуванні транспорту", – повідомив Лисак.

Система, яку нині тестують, дозволить диспетчерам слідкувати за дотриманням водіями графіків руху. Відтак тролейбуси будуть курсувати за чітким графіком.

Відстежування руху тролейбусного маршруту №3 у Чернівцях. Скриншот системи

Що відомо

  • Тролейбусне управління у Чернівцях підписало договір на постачання п'яти нових тролейбусів. Вартість одного тролейбуса – понад 10,3 мільйона гривень, за всю партію транспорту заплатять 51,5 мільйона гривень.
  • З 1 жовтня валідатори у тролейбусах Чернівців не видаватимуть друковані чеки після сплати за проїзд. Контролери отримуватимуть дані про оплату з банківських карток пасажирів через термінал.
  • У Чернівцях виконком міськради підвищив тариф на проїзд в тролейбусах до 10 гривень за одну поїздку. Рішення набуде чинності 1 жовтня. Учні їздитимуть безкоштовно, студенти сплачуватимуть 5 гривень.

Новости Украины