У Чернівцях всі учні отримають транспортні картки: як користуватись

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

До 23 січня усі учні шкіл Чернівецької громадиКрім Чернівців до громади належать села Чорнівка та Коровія мають отримати транспортні картки. Вони потрібні, щоб місто бачило реальні цифри для пільгових компенсацій. При вході в тролейбус учні мають прикладати транспортні картки до валідатора.

Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця міської ради Анастасія Кокоячук.

За її словами, наразі управлінню освіти передали майже 27 тисяч карток.

"Ця транспортна картка гарантує усім учням Чернівецької громади безоплатні, безлімітні та цілорічні поїздки в електротранспорті", — повідомили у міськраді.

Контролери через термінал перевірятимуть, чи прикладають учні картку до валідатора. Також звірятимуть, на кого оформлена картка, тому школярі мають мати з собою учнівський квиток.

Транспортні картки для учнів Чернівецької громади. Фото: Facebook / Чернівецьке тролейбусне управління

Учнівські транспортні картки не діють в комунальних автобусах, оскільки школярі сплачують половину вартості проїзду (сім гривень), а механізму поповнення картки поки нема. Втім це планують запровадити згодом, сказали в міськраді.

Що відомо

  • 21 листопада 2022 року управління освіти міськради отримало перші три тисячі учнівських карток, які передали школам Чернівців. Кожна картка має індивідуальний номер та закріплена за конкретним учнем.
  • У жовтні Чернівецьке тролейбусне управління уклало договір на закупівлю 120 тисяч транспортних карток для оплати за проїзд в тролейбусах та комунальних автобусах.
  • Повністю перейти на електронний квиток у Чернівцях планують в лютому 2023 року, втім терміни можуть перенести через затримку в постачанні карток. Їх виготовляє підприємство з Києва, яке працює в умовах відключень електрики. Це єдина компанія в Україні, яка виготовляє такі картки, повідомляв Суспільному раніше керівник тролейбусного управління Петро Лисак.

Новости Украины