У Чернівцях встановили перші контейнери-сітки для пет-пляшок

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: Facebook/MAX CLEAN City

У Чернівцях встановили перші контейнери-сітки для пет-пляшок. Їх закупила фірма “Макс клін сіті”. Це одна з двох фірм, яка вивозить сміття у місті.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці “Макс клін сіті”.

Такі контейнери мали встановити до 1 березня, втім це відтермінували, бо виникли проблеми з їх закупівлею та доставкою. Згідно з рішенням виконкому, контейнери для збору пет-пляшок мають бути встановлені на майданчиках, де є чотири та більше контейнерів.

"Фірма “Макс клін сіті” наразі встановила 12 таких контейнерів. В планах встановити 150. Наразі постачальник не може відразу дати більше”, — говорить директор фірми Олег Мандрик.

У контейнери-сітки потрібно викидати стиснуті пет-пляшки.

Що відомо

  • 7 лютого виконком змінив схему роздільного збору сміття – його будуть сортувати за технологією на три контейнери. Для цього встановлять окремий контейнер для збору пет-пляшок.
  • Роздільний збір сміття у Чернівцях запровадили з 1 серпня — розмістили контейнери з надписом "вторинна сировина". Туди треба викидати скло, метал, пластик та папір. Для решти — є смітник з наліпкою "органічні відходи".
  • Вивезенням сміття у громаді займаються підприємства "Макс клін сіті" та "Укрвторресурси-Буковина". "Макс Клін Сіті" вивозить сміття з Шевченківського району Чернівців, а також Чорнівки та Коровії. Першотравневий та Шевченківський райони міста обслуговує компанія "Укрвторресурси Буковина".

Новости Украины