У Чернівцях за безквитковий проїзд в тролейбусах оштрафували понад 200 людей: скільки грошей сплатили

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Пасажири в тролейбусі у Чернівцях. Facebook / КП «Чернівецьке тролейбусне управління»

У Чернівцях служба контролю тролейбусного управління з липня оштрафувала 208 пасажирів за безквитковий проїзд. Загалом сума штрафів становить понад 21 тисячу гривень.

Про це йдеться у відповіді

СкріншотВідповідь на запит Суспільного тролейбусного управління на запит Суспільного.

У липні контролери оштрафували 11 людей, у серпні – 32, у вересні – 165. Наразі за квитанціями (одразу готівкою) сплатили штрафів на 15 700 гривень, за постановами (оплата протягом 15 днів) – 1440 гривень.

Службу контролю в тролейбусному управлінні створили у вересні 2021 року. У липні 2022 року штат служби розширили та почали притягувати пасажирів до відповідальності за безквитковий проїзд.

Наразі штраф за проїзд без квитка складає 100 гривень, після підвищення тарифу на проїзд з 1 жовтня – 200 гривень.

Раніше в інтерв'ю Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль розповідав, що у жовтні планують почати скорочення кондукторів у тролейбусному управлінні. Їм запропонують перейти на інші посади, зокрема контролерів. Водночас оплачувати за проїзд потрібно буде безготівково.

Що відомо

  • Нині на більшості тролейбусних маршрутів Чернівців немає кондукторів. Сплатити за проїзд можна готівкою водію, карткою або смартфоном через валідатор, мобільний додаток EasyPay чи відсканувавши QR-код для оплати через "Приват24". Також квиток готівкою можна купити в терміналах EasyPay, City24 та iBox, втім скористатися ним потрібно впродовж години.
  • З 1 жовтня валідатори у тролейбусах Чернівців не видаватимуть друковані чеки після сплати за проїзд. Контролери отримуватимуть дані про оплату з банківських карток пасажирів через термінал.
  • У Чернівцях виконком міськради підвищив тариф на проїзд в тролейбусах до 10 гривень за одну поїздку. Рішення набуде чинності 1 жовтня. Учні їздитимуть безкоштовно, студенти сплачуватимуть 5 гривень.
  • До кінця 2022 року в тролейбусах та комунальних автобусах планують впровадити електронний квиток. Для цього мають закупити 90 терміналів, а також картки для безконтактної оплати, повідомляв Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Новости Украины