З 1 жовтня проїзд у тролейбусах Чернівців вартує 10 гривень

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Суспільне Чернівці

У Чернівцях з 1 жовтня проїзд у тролейбусах коштує 10 гривень. Учні їздитимуть безкоштовно, а студенти під час навчального року сплачуватимуть п'ять гривень.

Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради в вересні.

Якщо платити картою або смартфоном вартість проїзду не зміниться. Раніше при безготівковій оплаті пасажири сплачували чотири гривні замість п'яти готівкою.

Виконувач обов'язків начальника тролейбусного управління Петро Лисак казав, що основними причинами підвищення тарифу є зростання вартості електроенергії та витрат на зарплату для працівників.

У рішенні виконкому йшлося, що економічно обґрунтований тариф 12,25 гривень. Різницю відшкодовуватимуть з міського бюджету.

Раніше Суспільне розповідало, що думають містяни про підвищення тарифу.

Що відомо

  • Востаннє вартість проїзду в тролейбусах Чернівців підвищували у березні 2020 року – до п'яти гривень. Учні сплачують одну гривню, студенти – три. У разі оплати картою чи смартфоном ціна поїздки складає чотири гривні.
  • 13 вересня виконавчий комітет міської ради Чернівців прийняв рішення про підвищення вартості проїзду до 10 гривень.
  • З 15 серпня 2022 року вартість проїзду в чернівецьких маршрутках підвищили до 14 гривень. Основними причинами підвищення тарифу є здорожчання вартості палива та запчастин, а також збільшення витрат на зарплати працівникам.

Новости Украины