У Чернівцях закуплять п’ять нових тролейбусів за понад 50 мільйонів гривень

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Тролейбус PTS-12 у Харкові. Чернівці отримають схожі, але з іншими кузовами. Суспільне Харків

Тролейбусне управління у Чернівцях підписало договір на постачання п'яти нових тролейбусів PTS-12 від українського виробника. Вартість одного тролейбуса – понад 10,3 мільйона гривень. За всю партію транспорту заплатять 51,5 мільйона гривень.

Про це йдеться у договорі, оприлюдненому на сайті Prozorro.

Тролейбуси, які планує отримати ЧТУ, мають 37 місць для сидіння та можуть одночасно перевозити 97 пасажирів. Машини є низькопідлоговими, обладнані кондиціонерами, камерами спостереження та Wi-Fi роутером на 40 користувачів. У тролейбусів є можливість автономного ходу лише до пів кілометра, адже вони не оснащені акумуляторними батареями.

Переможцем тендеру стала компанія "Політехносервіс" з Броварів Київської області. Ця компанія раніше постачала тролейбуси PTS-12 для Харкова, у Вінниці на базі цієї моделі місцевий комунальний перевізник виробляє тролейбуси VinLine.

Раніше компанія "Політехносервіс" виготовляла тролейбуси з білоруськими кузовами "МАЗ". Зараз виробник замінив їх на турецькі, і саме такі тролейбуси отримають Чернівці, повідомив раніше Суспільному керівник тролейбусного управління Петро Лисак.

Згідно із договором, тролейбуси мають надійти до Чернівців впродовж 20 днів після підписання договору окремими партіями.

Що відомо

  • Чернівецьке тролейбусне управління також підписало договір на закупівлю п'яти вживаних автобусів Mercedes-Benz за 6,4 мільйона гривень.
  • З 1 жовтня валідатори у тролейбусах Чернівців не видаватимуть друковані чеки після сплати за проїзд. Контролери отримуватимуть дані про оплату з банківських карток пасажирів через термінал.
  • У Чернівцях виконком міськради підвищив тариф на проїзд в тролейбусах до 10 гривень за одну поїздку. Рішення набуде чинності 1 жовтня. Учні їздитимуть безкоштовно, студенти сплачуватимуть 5 гривень.

Новости Украины