«Попросили написати заяву». Голова райадміністрації в Чернівецькій області йде з посади

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Олег Мельничук. Фото: НК

Голова Дністровської райдержадміністрації Чернівецької області Олег Мельничук написав заяву на звільнення. За його словами, написати заяву попросили в обласній військовій адміністрації.

Про це він сказав у коментарі Суспільному.

"Це прикра ситуація, яка була на догоду Сокирянській громаді. Думаю, потім розповім про це детальніше. Напевно, так треба — "зачистити". Можливо, зі сторони начальника ОВА це правильно, але просто не треба "зачищати" усіх", — сказав Мельничук.

Водночас у пресслужбі Чернівецької ОВА Суспільному відповіли, що заяву голова Дністровської РДА написав добровільно.

"Так, дійсно, заява є. Відповідне подання ОВА на звільнення надіслане для ухвалення рішення згідно з встановленою процедурою. Звільняє голову РДА/начальника РВА своїм розпорядженням президент. Після того, як це відбудеться, буде ухвалюватися рішення щодо нової кандидатури", — йдеться у відповіді.

Олега Мельничука на посаду голови Дністровської РДА призначив президент України Володимир Зеленський у лютому 2021 року. До укрупнення районів він очолював Новоселицьку РДА.

Олег Мельничук підприємець, керівник фермерського господарства "Власта-Люкс". Раніше очолював штаб партії "Самопоміч" у Новоселицькому районі. Був депутатом Чернівецької облради від партії, у 2019 році вийшов з неї, водночас не склав мандат.

На президентських виборах у 2019 році був довіреною особою кандидата у президенти Андрія Садового в Чернівецькій області. У 2020 році балотувався в міські голови Новоселицької громади від партії "Народний контроль".

Що відомо

  • Рада проголосувала за новий адміністративний поділ — на Буковині утворили три райони. На посаду голови Чернівецької РДА призначили Дмитра Козарійчука, Дністровської — Олега Мельничука, а Вижницької — Михайла Чорнея.
  • 13 липня Зеленський призначив нового голову Чернівецької ОДА.

Новости Украины