У Чернівцях затвердили вигляд табличок з назвами вулиць: що зміниться

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: Марія Ігнатюк / Суспільне Чернівці

У Чернівцях затвердили вигляд і технічні вимоги до покажчиків назв вулиць, площ і провулків. На вулицях, які перейменували, таблички будуть замінювати за гроші з міського бюджету. На інших вулицях їх можуть замінити власники будинків. Вигляд табличок також затвердять у програмі благоустрою.

Про це у коментарі Суспільному повідомив заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрою міськради Ярослав Кушнірик.

За його словами, вартість однієї таблички поки не розраховували. Після рішення виконкому планують звернутися до виробників покажчиків. Після цього оголосять тендер на закупівлю.

"Раніше не було прописано, як саме має виглядати покажчик вулиці, і кожен власник вирішував це на свій розсуд. Через це в нас велике різноманіття табличок у місті. Правильно, щоб вони мали однаковий вигляд, як і в більшості країн", — сказав Кушнірик.

Згідно з рішенням виконкому, покажчики мають бути білого кольору з текстом чорного кольору зі шрифтом AA Duke. На адресних табличках має бути герб Чернівців, а також транслітерація назви англійською мовою.

Вигляд адресного покажчика. Скріншот з проєкту рішення.

Всього затвердили чотири види покажчиків:

  • адресний (з номером будинку і без);
  • номерний;
  • вхідний номерний (біля входу в під'їзд);
  • з QR-кодом.

Номерний покажчик. Скріншот з проєкту рішення.

У вимогах до розташування покажчиків йдеться, що їх мають розташовувати на рівні 2,5 метра. У межах перехрестя таблички мають встановлювати на одному рівні.

Вхідний номерний покажчик. Скріншот з проєкту рішення.

Покажчики з QR-кодом. Скріншот з проєкту рішення.

Новости Украины