У Дніпрі зупинився металургійний завод

Електросталеплавильний комплекс «Інтерпайп Сталь» міжнародної вертикально інтегрованої трубно-колісної компанії (ТКК) «Інтерпайп» (Дніпро) вимушено зупинив роботу через дефіцит металобрухту, експорт якого за січень-лютий-2023 був збільшений у 3,5 рази — до 24, 8 тис. тонн із 7,1 тис. тонн за січень-лютий-2022. Згідно з прес-релізом, завод “Інтерпайп Сталь” з 16 березня 2023 року призупинив роботу через брак брухту чорних металів, який є основною сировиною для підприємства.
Як повідомив “Інтерфакс-Україна” директор заводу Андрій Бібік, завод “Інтерпайп Сталь” пішов у тимчасовий простий з 16 березня через дефіцит металобрухту, який викликаний надзвичайно складною ситуацією із заготівлею брухту в Україні.
“По-перше, вона впала суттєво: у низці регіонів процес заготівлі зведений практично до нуля через бойові дії, втрачено потужності з переробки брухту, скоротився і кадровий потенціал галузі. По-друге, експорт брухту б’є історичні рекорди, збільшуючись щомісяця вдвічі, що ставить українську металургійну галузь на межу катастрофи”, — сказав він.
За словами директора, це позапланова тимчасова зупинка, оскільки підприємство зазнає серйозного дефіциту металобрухту. “Плановий простий у нас був у жовтні, зараз же – позаплановий. Звісно, за цей час ми проведемо техобслуговування основних агрегатів”, — сказав Бібік.
Як повідомив голова правління “Інтерпайп Втормет” Валентин Макаренко, простий металургійний завод триватиме максимум сім-вісім днів. “Ситуація складна, але ми працюємо з нашими партнерами-постачальниками брухту, з деякими з них укладаємо довгострокові та стратегічні угоди. Це дозволить забезпечити завод сировиною, підготувати шихту”, — зазначив він.
За його словами, ситуація із забезпеченням брухтом у 3 декаді березня покращає, а завод буде перезапущено.
Раніше Українська асоціація вторинних металів («УАВтормет») повідомила, що експорт металобрухту за 2 міс.-2023 становив 24,8 тис. тонн порівняно з 7,1 тис. тонн за січень-лютий-2022 (зростання у 3,5 рази) ).
«Інтерпайп» — українська промислова компанія, виробник сталевих труб та залізничної продукції. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2020 році «Інтерпайп» реалізував 662 тис. тонн готової продукції, у тому числі 192 тис. тонн залізничної продукції. Продаж залізничних продуктів здійснюється під брендом KLW.
В «Інтерпайпі» працюють 11 тис. співробітників. У 2020 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,54 млрд. грн.
У структурі компанії п’ять промислових активів: «Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)», «Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)», «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «Дніпропетровський Втормет» та електросталеплавильний комплекс «Дніпросталь» під брендом «Інтерпайп» .
Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук та члени його родини.

Джерело

Новости Украины