У Дуди заявили, що інцидент з ракетою не спричинив напруги між Польщею та Україною

У Дуды заявили, что инцидент с ракетой не вызвал напряжения между Польшей и Украиной

Падіння ракети у Польщі не спричинило напруги між польською та українською владою. Для Варшави було важливо з'ясувати, чи був напад на країну.

Таку заяву зробив глава Бюро міжнародної політики в Канцелярії президента Польщі Якуб Кумох, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Polsat News.

Він пояснив, що США та Польща схиляються до думки, що ракета, яка впала біля кордону, була сил ППО України. За його словами, радянська ракета не влучила у ціль, а її старий механізм самоліквідації не працював.

Проте в офісі Анджея Дуди взяли до уваги, що Пшеводув, де впала ракета, має таку ж широту, як Київ, і ту ж довготу, що і Львів.

Представник канцелярії президента зазначив, що Польща не вважає інцидент на кордоні нападом, а радше нещасним випадком. За його словами, між лідерами країн та їх радникам не було навіть бурхливого обміну думками.

"Для нас на самому початку найважливішим було визначити, напали на Польщу чи ні. На Польщу не напали, стався трагічний випадок. Звісно, ​​винна в цьому Росія, тому що саме вона бомбить Україну і створює умови для того, що сталося", — заявив Кумох.

 

Джерело

Новости Украины